Waarschuwing: Voor een betere ervaring op nolensplein.nl schakel je Javascript in je browser in. Klik hier voor hulp.


  Plaats advertentie
   
  Help en Info
 
   
  Zoekopdracht
  Verwijderlink opvragen
  Advertentie omhoogplaatsen?
 
   
  Inloggen
  Favorieten
  Afgelopen 24 uur
 
   
  Antiek en kunst
  Audio, Tv en Foto
  Auto - Banden en Velgen
  Auto diversen
  Auto-onderdelen
  Auto's
  Boeken
  Caravans en Kamperen
  Cd's en Dvd's
  Computers hardware
  Computers software
  Contacten en Berichten
  Dating
  Dieren en Toebehoren
  Diversen
  Doe-het-zelf en Verbouw
  Fietsen en Brommers
  Hobby en Vrije tijd
  Huis en Inrichting
  Kinderen en Baby's
  Kleding en Schoenen
  Klussen
  Motoren
  Muziek en Instrumenten
  Sieraden en Tassen
  Spelcomputers, Games
  Sport en Fitness
  Telecommunicatie
  Tickets en Kaartjes
  Tuin en Terras
  Vacatures
  Vakantie
  Vastelaovend
  Verzamelen
  Watersport en Boten
  Witgoed en Apparatuur
  Woningen te huur
  Woningen te koop
  Zakelijke goederen
   
 Headquarters allied forces central europe 1953-1983 navo nato afcent
0b793ee62f4d96950ae28fe338593afb.jpg
e0d4f0206cf5a04f6b0433db42e09c78.jpg
d69ad16c9d59df789723d0a6c2d90fab.jpg
0b4587791d3ecfbae81a4594389f4de9.jpg
6c48080971f321c9759be660154bbd50.jpg
Beschrijving
Headquarters allied forces central europe 1953-1983 navo nato afcent
delfts blauw wandbord
wie zat erbij?
conditie gebruikt, zie foto s en oordeel zelf.
puntgaaf wel krakileevorming
met ophangmogelijkheid
verzenden 6,95 en risico kk.
afhalen kan natuurlijk ook
bieden vanaf afhaalprijs 25,50 euro
Allied Joint Force Command Headquarters Brunssum is het militaire NAVO-commando gevestigd in Brunssum in Nederland. Het is een van de twee Operationele Commando's samen met JFC Headquarters Naples, Italy, in NAVO's Allied Command Operations (ACO). JFC HQ Brunssum is ondergeschikt aan het Allied Command Operations in Mons of Casteau, België. JFC HQ Brunssum's belangrijkste operatie is het ondersteunen van de ISAF met het hoofdkwartier in Kabul, Afghanistan en zorgt ervoor dat ISAF haar missie ononderbroken kan uitvoeren. Het hoofdkwartier kijkt en plant daarom meerdere jaren vooruit. Het hoofdkwartier speelt een belangrijke rol in het transitieproces in Afghanistan binnen het door de VN gegeven mandaat. De internationale staf monitort en coördineert bovendien de noodzakelijke activiteiten, de operationele ondersteuning en management van de ISAF operatie en de bemensing en training van personeel, die aan ISAF staven zijn toegewezen, om een soepele overgang naar ISAF mogelijk te maken.
Daarnaast kent het hoofdkwartier het zogeheten "Military Cooperation Programme", waar onder leiding en verantwoordelijkheid van het hoofdkwartier militair personeel van NAVO Partnerlanden training en "familiarisation" cursussen geven aan militair personeel van niet-NAVO landen.
De internationale staf in Brunssum telt zo'n 900 man personeel uit 26 van de 28 NAVO landen te weten Albanië, België, Bulgarije, Canada, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, en de Verenigde Staten. Daarnaast werken er nog eens zo'n 600 mensen in Brunssum bij NAVO organisaties zoals NCIA, NAPMA and de AFNORTH International School.
De in Duitsland gelegen Castlegate bunker is het statisch oorlogshoofdkwartier van JFC Headquarters Brunssum.
Het NAVO-commando in Brunssum heeft in de loop der jaren een aantal namen gehad HQ AFCENT, RHQ AFNORTH en JFC Brunssum. Allied Forces Central Europe (AFCENT) werd in 1953 opgericht in Fontainebleau en kwam onder Frans bevel.
AFCENT kon niet in Frankrijk blijven omdat President Charles de Gaulle besloot Frankrijk uit de geïntegreerde militaire structuur van de NAVO terug te trekken. Tegelijkertijd bleef Frankrijk wel lid van de politieke structuur van de NAVO. De verhuizing van Frankrijk naar Brunssum vond plaats in 1966. De officiële inauguratieceremonie van het hoofdkwartier AFCENT vond plaats op 1 juni 1967. Het hoofdkwartier en commando kwam toen onder Duits bevel. De eerste Commander-in-Chief Allied Forces Central Europe (CINCENT) was de generaal Johann Adolf Graf von Kielmansegg.
Tijdens de Koude Oorlog was Allied Forces Central Europe het hogere hoofdkwartier voor Principal Subordinate Commands (PSCs) te weten twee Legergroepen: De Northern Army Group (NORTHAG), Rheindalen waarin opgenomen het British Army of the Rhine (BAOR) en de Central Army Group (CENTAG), in Heidelberg. En drie Luchtmachtstaven, de Second Allied Tactical Air Forces (2ATAF) in Rheindalen, de Fourth Allied Tactical Air Forces (4ATAF) in Heidelberg, en Allied Air Forces Central Europe (AAFCE) in Ramstein.
In het jaar 2000 werd het hoofdkwartier gereorganiseerd en samengevoegd met het toenmalige Hoofdkwartier en Commando AFNORHWEST in High Wycombe, Engeland. De taak van het nieuwe AFNORTH hoofdkwartier kreeg toen meer en meer een missie gerelateerde focus dan regionaal gerelateerde focus. De Commandant was een positie die rouleerde tussen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De toenmalige eerste, en tevens laatste, Britse Commander-in_Chief Allied Forces North Europe (CINCNORTH) was de Britse generaal Sir Jack Deverell. In de nasleep van de aanslag op de Twin Towers in New York, VS, op 11 september 2001, werd tijdens het Bonn-proces en parallel daaraan in de VN-veiligheidsraad beslist dat de NAVO en het hoofdkwartier AFNORTH in het bijzonder in augustus 2003 de ISAF missie ging overnemen. Sindsdien is het hoofdkwartier in Brunssum verantwoordelijk voor de operationele planning, logistieke ondersteuning en training van personeel voor de ISAF Missie.
Op het hoofdkwartier in Brunssum staat de zender van de Canadian Forces Network (CFN).
 

       

Advertentie gegevens !
Naam Pe Curvera
E-mail adverteerder Reageer
Tip Tip Nolensplein.nl
  Willekeurige volgende in Verzamelen
   
Meer van deze gebruiker Anderen bekeken ook


 
 
Copyright © 2004-2019 nolensplein.nl | Contact | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Adverteren | Pagina gegenereerd in 0.0125 seconden.