Waarschuwing: Voor een betere ervaring op nolensplein.nl schakel je Javascript in je browser in. Klik hier voor hulp.


  Plaats advertentie
   
  Help en Info
 
   
  Verwijderlink opvragen
  Advertentie omhoogplaatsen?
 
   
  Inloggen
  Favorieten
  Afgelopen 24 uur
 
   
  Antiek en kunst
  Audio, Tv en Foto
  Auto - Banden en Velgen
  Auto diversen
  Auto-onderdelen
  Auto's
  Boeken
  Caravans en Kamperen
  Cd's en Dvd's
  Computers hardware
  Computers software
  Contacten en Berichten
  Dating
  Dieren en Toebehoren
  Diversen
  Doe-het-zelf en Verbouw
  Fietsen en Brommers
  Hobby en Vrije tijd
  Huis en Inrichting
  Kinderen en Baby's
  Kleding en Schoenen
  Klussen
  Motoren
  Muziek en Instrumenten
  Sieraden en Tassen
  Spelcomputers, Games
  Sport en Fitness
  Telecommunicatie
  Tickets en Kaartjes
  Tuin en Terras
  Vacatures
  Vakantie
  Vastelaovend
  Verzamelen
  Watersport en Boten
  Witgoed en Apparatuur
  Woningen te huur
  Zakelijke goederen
   
 Goofy stropdas ski winter huis rood blauw
8c0b980c2a44131b0d761801c447d3de.jpg
b9628acef6dadeaaad15c3962b852ae6.jpg
eb16421cda245d8ad3af870afb8e5e29.jpg
96892b61dc366f0b2a4492712086efbd.jpg
8b0827ea966e996e849bd44689a54f27.jpg
db9a124f330da7d6448716eae8e4b14c.jpg
Beschrijving
Goofy stropdas ski winter huis rood blauw
conditie 1x gedragen, zie foto s en oordeel zelf
bieden vanaf afhaalprijs 6 euro.
afhalen kan natuurlijk ook.
verzenden 3,10 euro en risico kk.
zie ook mijn andere stropdassen van mickey enz.Naam en geschiedenis
Goofy's volledige naam is George Lester Geef.[bron?] In zijn "How to sleep"-, "How to ski"- en andere "How to"-filmpjes werd hij ook als "George" en "George Geef" aangesproken. Zijn bijnaam "Goofy" is afgeleid van het Engelse woord goof, dat "stomme fout" betekent en/of goofy wat "mal" of "dwaas" betekent.

In het Nederlandse taalgebied is de spellinguitspraak van zijn naam algemeen gangbaar. In plaats van de Engelse uitspraak,'"Goefie", noemt men hem in het Nederlands "Goofie". In een paar Nederlandstalige stripavonturen werd Goofy zelfs letterlijk "Goofie" genoemd. In Vlaanderen wordt Goofy's naam wel in het Engels uitgesproken.

Goofy wordt vaak aangeduid als "lange", "slome" of "slungel". Vooral in de verhalen waarin hij samen met Mickey en/of Karel Paardepoot bepaalde schurken (bijvoorbeeld Boris Boef) achternazit, wordt hij door zijn tegenstanders zo genoemd.

Goofy maakte zijn debuut in Mickey's Revue, een filmpje uit 1932 onder regie van Wilfred Jackson. Hierin heeft hij alleen nog een bijrol als een van de toeschouwers bij een concert van Mickey Mouse, Donald Duck, Karel Paardepoot en Clarabella Koe. In dit filmpje heet hij nog Dippy Dawg, en is hij duidelijk een stuk ouder dan zijn latere versie.

In 1932 speelde hij in nog vier andere filmpjes mee, en in 1933 dook hij op in nog twee filmpjes. Veelal moest Goofy het in deze filmpjes doen met cameo's, maar hij kreeg wel al zijn jongere uiterlijk. In het filmpje Orphan's Benefit uit 1934 kreeg hij de nieuwe naam Goofy. Vanaf dat moment werd hij een vast personage in de Disneyfilmpjes. Op 8 januari 1933 verscheen hij voor het eerst in een krantenstrip.[2]

Vanaf 1935, beginnend met het filmpje Mickey's Service Station, verscheen Goofy geregeld in filmpjes samen met Donald Duck en Mickey Mouse. Door de filmpjes over dit trio verkreeg Goofy steeds meer bekendheid bij het grote publiek. In 1939 volgde Goofy’s eerste solofilmpje, Goofy and Wilbur. In 1947 verscheen Goofy weer samen met Mickey en Donald in Mickey and the Beanstalk, als onderdeel van de langere tekenfilm Fun and Fancy Free (Vrij en Vrolijk).

In de jaren 50 trad Goofy op in een reeks filmpjes waarin hij een doorsnee familieman moest voorstellen, die te maken kreeg met de problemen van het dagelijks leven zoals diëten, stoppen met roken en voor de kinderen zorgen. Walt Disney kwam zelf met dit idee, in de hoop Goofy zo meer persoonlijkheid te geven. In deze filmpjes wordt hij vaak bij zijn echte naam (George) genoemd. Ook verschenen er een aantal educatieve filmpjes met Goofy in de hoofdrol. Na 1965 werden deze filmpjes niet meer gemaakt, en viel Goofy grotendeels terug in de rol van bijpersonage in andere filmpjes.

In de jaren 90 kreeg Goofy zijn eigen televisieserie, Goof Troop. Deze serie heeft tot twee spin-off-films: A Goofy Movie (1995) en An Extremely Goofy Movie (2000) geleidt.

bron wikipedia
 

       

Advertentie gegevens !
Naam p. Curvers
E-mail adverteerder Reageer
Tip Tip Nolensplein.nl
  Willekeurige volgende in Vastelaovend
   
Meer van deze gebruiker Anderen bekeken ook


 
 
Copyright © 2004-2023 nolensplein.nl | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | Adverteren | Pagina gegenereerd in 0.0076 seconden.